Ommen

Terugblik Oost-Nederlands Kampioenschap Bloemschikken 12 november 2022

Na 2 jaar Coronapauze is op 12 november jl. weer het Oost-Nederlands Kampioenschap Bloemschikken gehouden voor bloemschikkers afkomstig uit de rayons Midden-Nederland, Gelderland-Zuid en Oost-Nederland. Ook bloemschikkers uit andere afdelingen waren van harte welkom. Deelname was mogelijk in drie categorieën: Brons (voor 'nieuwelingen'), Zilver (voor teams van 2-4 personen) en Goud (voor bloemstylisten die al eerder meegedaan hebben). Het thema was 'Out of the box'.

Het was een geslaagde dag waarbij intensief is gewerkt door de bloemschikkers met als resultaaat mooie, decoratieve werkstukken.

Om 13.30 uur ging de zaal open voor publiek; er was veel belangstelling. In de grote zaal hield Frits Hoogers een werkbespreking aan de hand van foto's van de werkstukken (te zien op een groot scherm).
Alle 22 werkstukken en 5 opvallende verrassingswerkstukken werden besproken. Positieve kritiek en goede tips werden aangereikt; een mooi leermoment voor zowel de bloemschikkers als het publiek.

Daarna volgden de uitslag en prijsuitreiking.

De uitslag:

Klasse GOUD:

1e prijs: Ria Kikkert, afdeling Ermelo/Putten
2e prijs: Ina Postel, afd.Berkelland/ Haaksbergen
3e prijs: Pytsje Kuiken, afdeling Apeldoorn

Klasse BRONS:

1e prijs: Derrien Beigieneman, afdeling Apeldoorn
2e prijs: Wilma Bunte, afdeling Zutphen e.o.

De 'Lochem prijs' werd uitgereikt door loco burgemeester Lex de Goede.

Omdat de puntenscore van de nrs. 1 en 2 in klasse Goud heel erg dicht bij elkaar lagen, reikte Frits Hoogers aan Ria Kikkert én Riky Postel een Golden Ticket voor Gardenista uit.

We kijken terug  op een hele mooie dag en hopen dat het ONKB vanaf nu weer een jaarlijks terugkerend evenement zal zijn.

Voor de foto's, die gemaakt zijn door Rob Weimer, Ella Roelfs en Machteld Oudshoorn, klik hier.

Bloemengroet ONKB werkgroep,
Dini Teeuwen, Renske Mooibroek, Carla van Daelen,
Jeannette Vos en Betsie Grondman