Ommen

Tuinexcursie naar tuinen in Wierden en Vriezenveen, 8 juni 2023

Donderdag 8 juni staat er weer een mooie tuinexcursie op de planning. Lekker dichtbij deze keer, maar 3 prachtige tuinen!

  • Om 10.00 uur worden we verwacht bij 'de Haarboershof' (Rijssensestraat 116, 7642NM Wierden, www.haarboershof.jouwweb.nl). We beginnen met koffie/thee en taart en gaan daarna de tuin verkennen. Jan en Ina ter Haar: ‘Tuinieren is als een net geplant zaadje…eenmaal ontkiemend, op juiste grond, is het niet meer te stuiten.'. En dat zie je als je door de tuin wandelt. Bijzondere planten en mooie kleurencombinaties,  een prachtig plekje. Ina is bovendien imker en heeft haar eigen bijenvolken achter in de tuin. Ze weet hier ongelofelijk veel vanaf.
     
  • Om 12.30 uur worden we verwacht in de tuin van de familie Harms (Wierdenseweg 35, 7671 JJ Vriezenveen, www.rondjetuinentwente-jouwweb.nl). Geweldige langgerekte tuin, er komt maar geen einde aan. Hier tuiniert vooral de man des huizes. Mevrouw spaart glaskunst en dat zie je door de hele tuin. Prachtige borders, verscholen hoekjes en een mooie vijver. Op het terras of een stil plekje kunnen we hier onze meegebrachte lunch nuttigen. Er is koffie/thee beschikbaar.
     
  • Rond 14.15/14.30 uur gaan we naar ’De Jagertjeshof’'(Gravenweg 8, 7611BW Aadorp, www.jagertjeshof.nl). Hier heeft Giny de Jong haar liefhebbersplanten-kwekerijtje, gespecialiseerd in Dierama’s en ook de Meconopsis is haar trots. Beiden bloeien in juni, dus wie weet. Hier is geen drinken te krijgen, dus neem eventueel zelf iets mee.

We verzamelen om 09.15 uur bij wereldrestaurant ‘de Lindenberg’ en vertrekken hier om 09.30 uur.

Neem een eigen lunchpakketje en eventueel wat te drinken mee.

Kosten: € 8 voor leden, € 13 voor niet-leden, excl. benzinekosten. Graag betalen aan ondergetekenden bij aankomst bij de Lindenberg.

Bij samenrijden worden de benzinekosten verdeeld over het aantal inzittenden. De benzinekosten (totaal 75 km) zelf met de chauffeur afrekenen.

Opgeven graag vóór 1 juni bij Greet ten Brinke ( 0618893122) of Herma Colijn ( 0628262456).

Groeten van Greet ten Brinke en Herma Colijn