Ommen

Tuinexcursie naar Sallandse landschapstuin, tuin Nynke Atsma en bezoek aan Arjan Schepers, 9 september 2021

Hallo groei en bloeiers,

Het is al weer lang geleden dat we als tuinexcursie-team wat van ons hebben laten horen. Het woord met de ‘C’ maakte het onmogelijk om samen op pad te gaan. Dat willen we weer goed maken!

Greet Hooyer heeft het excursieteam verlaten, helaas, maar gelukkig heeft Greet ten Brinke het stokje van haar overgenomen!

9 september 2021 staat er een excursie op de planning!

We hebben er voor gekozen de eerste keer wat in de buurt te blijven:

 • Om 11.00 uur worden we verwacht in de Sallandse landschapstuin aan de Twentseweg 6 in Heino, een boeiende tuin van ruim 3.000 m². Karakteristiek in deze tuin zijn de ronde vormen, die terugkomen in de hagen en de poel. Het borderontwerp is van Harry Pierik. 
   
 • Van ongeveer 12.30 -13.15 uur is de lunchpauze, die we mogelijk in deze tuin doen. We nemen ons eigen lunchpakketje mee.
   
 • Om 13.30 uur worden we verwacht in de tuin van Nynke Atsma aan de Oude Twentseweg 26 in Luttenberg. Daar zijn we al een keer geweest vroeg in het voorjaar, met een tuin vol bolletjes. Maar we zijn benieuwd hoe de tuin er uit zal zien in september. Een echte liefhebberstuin! Weelderige borders, vijver, schaduwtuin en zonneborders.
   
 • Om 15.30 uur willen we nog even langs bij Arjan Schepers aan de Hakkershoekweg 9 in Mariënheem. Na zijn lezing de afgelopen winter, willen we z’n plantjes toch in het echt zien! En kopen?

Kosten:

 • benzinekosten vanaf de Lindenberg: € 4,- p.p. bij 4 mensen in de auto, te voldoen aan de chauffeur. Bij minder mensen in de auto wordt dit meer. 
 • Toegang 2 tuinen: € 10,-, incl. koffie/thee. Bij aanvang contant te voldoen aan Herma of Greet zodat wij het aan de tuineigenaren kunnen betalen.

Vertrek vanaf wereldrestaurant ‘de Lindenberg’ om 10.40 uur.

Graag zelf lunchpakket meenemen! 

Opgeven voor deze excursie vóór 1 september bij Herma Colijn, per mail: hermacolijn@gmail.com of telefonisch: 06 28262456. Graag vermelden of je beschikt over eigen vervoer of liever met iemand mee wil rijden!

We hopen op een mooie opkomst!

Groeten van Greet ten Brinke en Herma Colijn