Activiteiten & Actueel

Excursie naar Twente zaterdag 10 augustus 2019

Een dagje uit naar Twente, van tuin naar tuin, van kamer naar kamer. Rondje Tuinen Twente is een initiatief van verschillende tuinen in Twente. Elke tuin kent zijn eigen charme en pracht.

Onze eerste tuin is Tuin de Weide, Ossendijk 48, 7679 VD Langeveen. Deze florapracht met een omvang van maar liefst 8.000 m2 is vanaf de straatkant niet te zien, wat veel tuinliefhebbers in opperste staat van verbazing brengt. Het is waanzinnig mooi, maar wat een werk, niet zelden krijgen Ina en Bennie Lohuis die opmerkingen van de bezoekers. Wij gaan het ook bekijken, want we zijn erg nieuwsgierig gemaakt.

De tweede tuin die we bezoeken heet Het Plantzoentje, Broekhuisweg 4, 7665 TW Albergen. Het Plantzoentje is een gezellige, sfeervolle en leuk gedecoreerde tuin van 3500m2. We gaan genieten van sprankelende borders op kleur, een druivenlaantje en een prachtige grassentuin die geïnspireerd is op “The Dutch Wave”.

De derde tuin is “De Nijreeshof”, Nijreesmiddenweg 11, 7609 PE Almelo. “De Nijreeshof” heeft een tuin van 1350 m2 en is verdeeld in een aantal tuinkamers, met elk zijn eigen sfeer. Er is ook een schaduwgedeelte met een totaal andere sfeer. Hier is een vijver aangelegd met bladplanten en hosta's. De kikkers en watersalamanders leven hier rustig zij aan zij. Elk jaar opnieuw komen er verschillende libelles op af, waaronder de blauwe glazenmaker. Daarnaast gaan we nog kennis maken met de mini varkens Roosje en Lily.

We hopen dat het een mooie zonnige dag wordt, met veel nieuwe indrukken en ideeën.

Praktische info:
- Opgave voor 3 augustus bij Greet Hooijer,  tel. 06 53615715 of via email: greethooijer(at)gmail.com
- Kosten vervoer: € 5,00 p.p., te voldoen aan de chauffeur.
- Kosten voor alle drie de tuinen: € 10,00 p.p. Voor niet leden € 13,00.

We vertrekken om 10.00 uur vanaf Wereld restaurant de Lindenberg. U dient wederom zelf te zorgen voor uw lunchpakket. Koffie en/of thee is tegen betaling bij de tuinen verkrijgbaar.

Graag tot ziens op zaterdag 10 augustus!

Wij hebben er zin in.
Herma en Greet.

Tuin de Weide
Bron: http://www.bezoekmijntuin.nl
Het Plantzoentje
Bron: http://www.bezoekmijntuin.nl
De Nijreeshof
Bron: http://www.bezoekmijntuin.nl
 
meer
23
Aug
De geur van succes - Blik op de Tuin no. 916
23
Aug
voor t eerst parkieten aan mn plant