Activiteiten & Actueel

Excursie naar Landgoed Rosendael, Tuin de Lage Oorsprong in Oosterbeek en Kwekerij de Boschhoeve in Wolfheze zaterdag 20 juli 2019

We hebben weer een leuke excursie georganiseerd, ditmaal met:
* een bezoek aan de liefdesbloemen op Landgoed Rosendael
* een prachtige boswandeling door de bossen van Oosterbeek en een bezoek aan tuin De Lage Oorsprong
* een bezoek aan Kwekerij De Boschhoeve in Wolfheze.

Op zaterdag 20 juli is een grote collectie Agapanthussen (liefdesbloemen) te zien op Landgoed Rosendael. Verschillende kwekers zijn met hun planten op dit prachtige landgoed te vinden. U kunt allerlei vragen stellen over de Agapanthus, hoe te onderhouden en te verzorgen. We hopen op mooie nieuwe soorten van deze indrukwekkende liefdesbloem. Ook kunt u planten kopen, streekproducten, antiek en curiosa en topkwaliteit tuingereedschap. Wij van Groei & Bloei kunnen deze dag het kasteel gratis bezoeken. In deze Gelderse residentie heerst een sfeer van bewoning. De prachtige collectie meubels, zilver en porselein laten de 18e- en 19e eeuwse grandeur herbeleven.

Na dit bezoek vertrekken we naar Oosterbeek, voor een bezoek aan tuin De Lage Oorsprong, waar tuinliefhebbers  de tuinkamers bewonderen, kunstliefhebbers hun hart ophalen bij de wisselende exposities en fijnproevers genieten in de oranjerie. Ook wandelen we even door de prachtige bossen met vennetjes, achter de tuin. 

Ons laatste bezoek brengen we aan kwekerij, tuin en theeschenkerij de Boschhoeve in Wolfheze, gelegen tussen weidse landbouwakkers en enorme loofbomen. In het zomerseizoen is ook de prachtige pluktuin geopend. Naast stoere en makkelijke planten, die ook in eigen tuin toegepast kunnen worden, zijn ze gespecialiseerd in bollen, van sneeuwklok tot dahlia. We laten ons verrassen!

We vertrekken om precies 09.30 uur vanaf Wereldrestaurant “de Lindenberg”.
Opgave voor vrijdag 12 juli bij Greet Hooijer, tel. 06 53615715, of via email: greethooijer(at)gmail.com
Kosten vervoer: € 8,50 p.p., te voldoen aan de chauffeur.
Kosten voor alle 3 de tuinen: € 15,00 euro p.p. (niet vergeten uw Groei & Bloei lidmaatschappas mee te nemen voor de gratis entree van het kasteel).
U dient zelf te zorgen voor uw lunchpakketje. Natuurlijk kunt u ook een lunch gebruiken in 1 van de tuinen, of een kopje koffie met iets lekkers erbij. Dit dient u zelf te bestellen en af te rekenen. 

Wij verheugen ons op deze leuke dag, hopelijk kunnen we met heel veel leden op pad gaan. Ook niet-leden zijn van harte welkom, meerprijs bezoek Kasteel is € 5,00 en bezoek aan de 3 tuinen € 18,00 i.p.v. € 15,00.

Bron: https://rosendael.glk.nl/
Bron: internet
Bron: www.wandeleninoosterbeek.nl
Bron: http://www.tuindelageoorsprong.nl/
meer
Bron: internet
23
Aug
De geur van succes - Blik op de Tuin no. 916
23
Aug
voor t eerst parkieten aan mn plant