Activiteiten & Actueel

Lezing Anders fotograferen in de tuin door Marcel Battist

Terugblik op de lezing van september van Marcel Batist

Marcel Batist was onze spreker op 27 september, met een inspirerende en informatieve lezing over Fotografie van tuin en natuur. Voor de ervaren fotograaf een opfrisser, voor de fotografen onder ons die nog (te) vaak op de automaat fotograferen een stimulans om meer uit hun camera te gaan halen. Prachtige foto's en veel informatie. En als afsluiting een mooie beeldreis langs diverse Engelse tuinen, ondersteund met sfeervolle keltische muziek. Schoonheid die alle zintuigen prikkelt. Fotograferen is eigenlijk heel mindful!

Marcel was in de namiddag - voorafgaand aan de lezing - al bij ons in de buurt. Ook de andere ochtend zijn er nog foto's door hem gemaakt op verschillende plekken. Hierbij een impressie van de door hem toegestuurde beelden van mooi Ommen. Een beetje nagenieten. Met toestemming van Marcel!

Foto 1 t/m 4
"Op zoek naar een leuk uitzichtpunt over de Vecht (Zuid-oost van Arrien), liep ik door een kruidenrijk veldje. Tot mijn verrassing stond daar de "Oostenrijkse kers" (Rorippa austriaca) Zie foto 2. De soort staat op de Nederlandse rode lijst van planten en is vrij zeldzaam! Toch een gelukje om die zomaar aan te treffen!."

Foto 5 t/m 7
"Tegen de avond én de andere ochtend vroeg ben ik naar het heideveldje bij "de Hooge Graven"  (net voorbij de golfbaan) geweest."

Foto 8 t/m 10
"Na mijn late ontbijt heb ik de Junnese zandvlakte bezocht (tussen Vecht en Beerzerweg). Plat op de buik schuifelend liet de heidelibel zich frontaal van dichtbij fotograferen. Daarna door de files op weg naar huis (het Westland, red.). Relaxed terugdenkend aan een mooi avontuur."

 

 

 

foto 1 Boom in Vechtdal
foto 2 Oostenrijkse kers
foto 3 Vlasbekje
foto 4 Zwarte Toorts
foto 5 Schapen in veld
foto 6 Paddenpoel in veld
foto 7 Vliegenzwam
foto 8 Junnese zandvlakte
foto 9 Junnese zandvlakte
foto 10 Heide libel
meer
18
Mar
Een blauwe lucht, de zon en bijna geen wind
17
Mar
Genieten van wat er allemaal tevoorschijn komt.