Lezing Bollen en Knollen 30 oktober 2018

De firma C.G. van Tubergen werd in 1868 opgericht door de gebroeders Cornelis en Marinus van Tubergen, oorspronkelijk afkomstig uit de tabakshandel in Amsterdam. Zij kochten, samen met hun vader, de hofstede ‘Zwanenburg’, temidden van de weilanden gelegen aan de Leidse trekvaart net buiten Haarlem. Hier begonnen zij een bloembollen- en zaadhandel. Vanaf 1882 gingen zij zich meer en meer op het verhandelen en kweken van bijzondere planten- en bolgewassen toeleggen, waarvoor in Nederland, maar vooral ook in Engeland en Amerika grote belangstelling bestond. Met eigen kwekerijen in Haarlem, Heemstede en Hillegom had Van Tubergen ongetwijfeld het allergrootste assortiment bijzondere bol- en knolgewassen en vaste planten. Na een aantal veranderingen is Van Tubergen nu al 7 jaar aan de Leidsevaart te Heemstede gevestigd en een begrip voor kwaliteitsbloembollen en planten.

In de lezing besteden de sprekers Simone en Fred van den Oever, de huidige directie van de firma, aandacht aan bijzondere bollen en knollen. Maar ook aan tuintips hoe je het meeste plezier haalt uit de bollen en knollen qua standplaats, wijze van planten, verwildering, bemesting, grondbewerking, maaien etc.

Er zijn ook bijzondere bollen en knollen te koop deze avond. Mocht je nou op basis van hun catalogus bollen willen bestellen, dan kun je dat doen via internet https://www.vantubergen.nl (klik op de link). De sprekers nemen je bestelling 30 oktober dan voor je mee.

Liever niet via internet bestellen? Dan kun je de catalogus gratis bestellen door een mail te sturen naar info(at)vantubergen.nl

Datum:    dinsdag 30 oktober 2018
Locatie:   Theaterzaal de Caroussel, Van Reeuwijkstraat 5, 7731 EH Ommen
Entree:     gratis voor leden Groei en Bloei, € 6 voor niet leden.

De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879
Kweeappels of kweeperen? - Blik op de Tuin no.  878