Oost Nederlands Kampioenschap Bloemschikken 2018

Het ONKB is gehouden in AOC Twello in het weekend van 26-27 mei. Er was een redelijk ontspannen sfeer. Totaal waren er 53 deelnemers.

s' Middags een demo gegeven door Miranda ten Voorde. Daarna wat tips en tops van Berend Krotje, één van de juryleden. De burgemeester mocht de stadsprijs uitreiken, deze werd gewonnen door Hennie Pouls van de afd. Ommen. Hoe leuk is dat!

De uitslagen zijn als volgt:

B-klasse

1. Natalie Middelhuis van de afd. Berkelland

2. Janita Eigenraam van afd. Ermelo/Putten

3. Riekie Bijsterbosch van afd. Noord Veluwe

A-klasse

1. Anette Redschaad van afd. Ermelo/Putten

2. Jacqueline Hoogeslag van afd. Twello

3. Corien van Middelkoop van afd. Ermelo/Putten

Ere-klasse

1. Iet Willems van afd. Zwolle

2. Ineke Addink van afd. Berkelland

3. Els Prinsen van afd. Berkelland

Volgend jaar is Iet Willems verzekerd van een plekje op het Gardanista(nieuw event van G&B) bij kasteel Ophemert. Zij heeft de Golden ticket in ontvangst mogen nemen van Birgit Davids. De afspraak is gemaakt dat uit de 4 Regio 's de winnaar mag meedoen aan een "de bloemschikwedstrijd" voor amateurs tijdens het event GardANISTA. Hiernaast zijn nog 2 categorieën, professionals en studenten.  Hier kunt op de site van groei.nl of gardanista.nl volgen wat er allemaal gaat gebeuren.

verslag en foto's: Betsie Grondman

Uitreiking van de stadsprijs
Bloemstuk van Iet Willems, de winnaar.
De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879
Kweeappels of kweeperen? - Blik op de Tuin no.  878