Activiteiten & Actueel

Tuinexcursie naar de Achterhoek

DONDERDAG 23 Augustus gaan we een dag naar de Achterhoek! In deze prachtige omgeving zijn verschillende tuinen die onze interesse hebben opgewekt.

De eerste tuin die we gaan bekijken is van Piet Oudolf in Hummelo. zie ook ons blad: Groei en Bloei van mei 2018. Hier staat een prachtig levensverhaal van Piet omschreven. De privé tuin is dit jaar voor het laatst geopend. Dus zeker de moeite waard voor een bezoek. Piet Oudolf is één van de belangrijkste tuin en landschap ontwerpers, wereldwijd. Vorm en structuur zijn de belangrijkste factoren, kleur is een toegevoegde waarde voor Piet Oudolf. In de eerste zonnestralen van de ochtend, kan zelfs de lelijkste tuin mooi zijn.

Er is geen mogelijkheid om een kopje koffie te drinken, maar volgens Mevr. Oudolf is er tegenover hun huis een heel leuk en gezellig restaurant. De Gouden Karper. Hier starten we met z’n allen om 10.30 uur met een heerlijk kopje koffie en gebak. Dit is voor eigen rekening. De kosten voor het bezichtigen van de tuin is: 3,50 euro. Het adres is : Broekstraat 17, 6999 DE Hummelo. Aantal km: 77.

Vanuit Hummelo gaan we door naar Aalten. 39.5 km. Hier zullen we tegen 13.00 uur zijn. We bezoeken de vaste planten kwekerij Lageschaar. Deze kweker, in het Gelderse Aalten is al 40 jaar zeer bekend in het aanleggen van openbare groen stroken, pleinen etc. Zo ook bij ons in Ommen, bij de brug en in het centrum. Dit kan u vast niet ontgaan zijn. Zo kleurrijk en prachtig dit aangelegd is. Er zijn ca. 40 voorbeeld borders aangelegd met Prairie Garden, Fleur Dansante en Fleur Robuste die we onder begeleiding gaan bezoeken. De kosten voor de rondleiding zijn 3,50 euro.

Ook hier is geen gelegenheid om te lunchen, of koffie te drinken. Dus we nemen ons eigen bommetje maar mee. Het adres is: Kwekerij Lageschaar, Groot Deunkweg 3 7122 RS  Aalten.

Onze laatste tuin is in Winterswijk. Rosenhaege 18 km vanuit Aalten. Hier verwachten wij tegen 14.30 uur te zijn. Rosenhaege ligt op de grens met Nederland en Duitsland. In de stilte van het coulisselandschap is een “ place te be” ontstaan, die u niet mag missen. In “the middle of nowhere” kunnen liefhebbers van de tuinen in meerdere stijlen (4.5 ha) hun hart ophalen. U kunt innovatie ideeën opdoen voor uw tuin, de Britisch shop en het rozenverkoop gedeelte bezoeken en heerlijk uitrusten op de terrassen van het Keltisch Koffiehuis, met uitzicht op de tuinen en het omringende landschap. Entree voor deze tuin is 5,00 euro. Het adres is: Rosenhaege Bekeringweg 8  7107 AM Winterswijk - Kotten.

We vertrekken vanaf Wereldrestaurant de Lindenberg om 9.00 uur. We zijn dan tegen 10.15 uur bij cafe De Gouden Karper in Hummelo.

Kosten voor vervoer: 9,00 euro p.p. te voldoen aan de chauffeur.

Kosten voor alle tuinen tezamen: 12,00 euro. Graag contant bij aanvang te voldoen, bij Herma of Greet. Zodat wij het geld in een envelop aan kunnen bieden.

Bij deze excursie zit GEEN koffie of thee, of lunch, inbegrepen. Dit is voor eigen rekening.

Opgave voor: 16 augustus bij: greethooijer@gmail.com of telefonisch: 0653-615715. Of hermacolijn@gmail.com