Activiteiten & Actueel

Lezing: B(l)oeiend Madeira door Geert Borgonje

Lezing Geert Borgonje:   Madeira    op 7 maart  2018

Geert Borgonje is geen onbekende van onze afdeling van Groei&Bloei. Hij heeft in het verleden snoeicursussen  gegeven en verschillende lezingen gehouden, onder andere over rotstuinen. Vanavond nam Geert ons mee op reis naar zonnig Madeira. Je kunt hier prachtige wandelingen maken maar ook met de auto mooie tochten over het eiland ondernemen.

Het eiland Madeira is een waar bloemenparadijs. Bloemen en planten die wij binnenshuis hebben staan hier volop buiten te pronken, dankzij het milde klimaat. Mei en juni zijn de mooiste maanden om dit eiland te bezoeken. Geert heeft op zijn reis verschillende grote tuinen bezocht, het is bekend dat hij van cactussen houdt en hier kwam hij volledig aan zijn trekken. Kleurrijke tuinen, soms een beetje met een Engelse inslag.

We zagen beelden van allerlei cactussoorten, waarbij van sommige de giftige, hallucinerende werking bekend is. Volop Agapantus en orchideeën in het wild. De oudste bomen zijn hier een paar duizend jaar oud. Geert heeft ook een tuin bezocht met een enorme palmencollectie. Verder heeft hij een bezoek gebracht aan een Japanse tuin en aan “Monte Palace”, een prachtig huis met beelden, Portugees tegelwerk en watervallen. Alle tuinen die Geert ons toonde waren indrukwekkend.

Madeira is een eiland waar niet de gebruikelijke toeristische attracties zijn. Daarom is het er vaak rustig en heeft het aan jongeren niet veel “vertier” te bieden.

verslag: Adri Bader

foto: Mieke Hellwich
meer
foto: Mieke Hellwich
15
Jul
Knollentuin zonder ziel
12
Jul
foto’s voor de stortbuien van vandaag