Nederlands Kampioenschap Bloemschikken 2017

NKB verslagje 2017

Indien mogelijk probeer ik elk jaar een hele dag mee te werken aan het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken van Groei & Bloei Nederland. Ik werk altijd mee op de zondag van het begin tot het einde! Dat betekent ook alles opruimen, zoiets als de tent opruimen.

De organisatie heeft veel vrijwilligers nodig: sommigen helpen een paar uurtjes en sommigen zijn er (bijna) alle dagen om hun hulp aan te bieden.

Mijn werkzaamheden bestaan vooral uit het patrouilleren bij de tentoongestelde werkstukken, het fotograferen van de werkstukken voor de website van Groei & Bloei afdeling Ommen, het vullen van de gebruikte reageerbuisjes in de stukken ( en dat zijn er mega veel ) en uiteraard het promoten van Groei & Bloei en het te woord staan van het publiek als ze vragen hebben!   Na afloop blijven degene die zich daarvoor hebben opgegeven nog meehelpen met opruimen want alles wat de organisatie heeft meegebracht moet worden opgeruimd. Gelukkig zijn er altijd een aantal mensen die de handen uit de mouwen willen steken: als je begint denk je “help” maar vele handen maken licht werk! Daarbij is Groei & Bloei één grote familie en is de samenwerking goed en zeker gezellig!

Groei & Bloei Nederland voorziet ons de hele dag van eten en drinken en naderhand eten we gezamenlijk een stampotje in de zaal van het grote beursgebouw met een lekker drankje erbij!

Als verrassing heeft Betsie nog een aantal prachtige bloemstukken gemaakt voor de harde werkers! Bedankt daarvoor Betsie:  mijn bouquet is geweldig!

Tevens bedank ik de Commissie NK Bloemschikken van G&B met name Dinie en Eelke Posthumus, Birgit Davids en Caroline del Court König en de vele anderen, niet met name genoemde, commissieleden voor de uitstekende organisatie van dit prachtige evenement.

verslag en foto’s: Ella Roelfs-Rijzebol, Afdeling Ommen

Opens internal link in current windowKlik hier voor meer foto's.

De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879
Kweeappels of kweeperen? - Blik op de Tuin no.  878