Lezing door Gerard van Buiten, hortulanus 21 januari 2020

Voor de  eerste lezing in 2020 hebben we Gerard van Buiten uitgenodigd. Hij is hortulanus van de Botanische Tuinen van de Universiteit van Utrecht. Hij heeft de laatste 20 jaar in de botanische tuinen volop ervaringen opgedaan met de meest uiteenlopende planten. Een echte plantenman en een ras verteller!

"In onze tuinen kweken wij graag de meest bijzondere planten. Veel van die planten komen uit gebieden met een heel ander klimaat dan het onze en dat zorgt soms voor problemen. Met de winterhardheid bijvoorbeeld. Van sommige planten weten we niet beter dan dat ze bij ons eigenlijk alleen als eenjarige, of alleen als kamerplant te kweken zijn. Van andere soorten is het minder duidelijk. Een plant die bij de één probleemloos de winter doorkomt, legt bij de andere consequent het loodje. Hoe zit dat nou eigenlijk met winterhardheid? Hoe hard is winterhard?"

In deze lezing neemt de hortulanus je mee naar verschillende streken in de wereld waar veel van onze sierplanten vandaan komen. Allerlei planten komen voorbij waarvan je misschien niet eens wist dat ze winterhard (kunnen) zijn! Tijdens de lezing kijken we uitgebreid naar de omstandigheden die (mede) bepalen hoe winterhard een plant eigenlijk is. En we leren trucs om sommige juweeltjes net even beter de winter door te helpen.

Je bent van harte welkom deze lezing bij te wonen!

Datum:     21 januari 2020

Locatie:    Theaterzaal de Caroussel, Van Reeuwijkstraat 5, 7731 EH Ommen

Aanvang:  20.00 uur

Kosten:     gratis voor leden Groei & Bloei, € 5 voor niet-leden.

Bekijk voor meer informatie de mooie website van de Hortus Utrecht: https://www.uu.nl/botanischetuinen