Ommen

Digitale lezing Winterslaap op de kwekerij d.d. 21 januari 2021

Groei en Bloei afdeling Salland organiseert op 21 januari om 20.00 uur een lezing en onze afdeling mag hierop aanhaken! De lezing is via Zoom livestream beschikbaar. 

Wil je deelnemen dan moet je je vooraf registreren!
Iedereen die zich heeft geregistreerd krijgt de inloggegevens een week tevoren toegestuurd, met een beschrijving voor het gebruik van zoom. Registratie is dus verplicht en kan via de website van Salland of Ommen of door hier te klikken.
De lezing is 2x 45 minuten, met een pauze waarin een verloting plaats vindt. Je registratie nummer op de lijst geldt als lotnummer.

Hartelijke groet
Machteld Oudshoorn en Rineke Overduin
 

Arjan Schepers:

Men denkt vaak dat een vaste-plantenkweker ‘s winters niets te doen heeft. Planten groeien niet en er komen vast geen klanten met dit weer. Voor veel (tuin)mensen is  de winter inderdaad een tijd van rust en eventueel plannen maken voor het komende tuinseizoen. Voor een kweker is dat anders; de winter is misschien wel de belangrijkste tijd van het jaar. In de winter worden veel planten vermeerderd en worden zoveel mogelijk dingen voorbereid zodat de werkzaamheden in het drukke voorjaar soepel en snel verlopen. In deze lezing zal ik laten zien welke werkzaamheden er in de winter plaatsvinden op de kwekerij en uitleggen hoe ik dat doe. Zo kunt u zien hoe we zaden oogsten, schoonmaken en zaaien, hoe we planten scheuren en wat we allemaal in de tuin doen om extra werk in het voorjaar en de zomer te voorkomen. Ook zal ik iets vertellen over de nieuwe plannen die we hebben voor onze kwekerijtuin.

Na de pauze zal ik de nieuwe planten laten zien die we komend jaar hopelijk kunnen verkopen. We zijn druk met het vermeerderen van allerlei leuke nieuwe soorten en we verwachten dat die in de loop van het jaar voldoende gegroeid zijn om ze te kunnen aanbieden. Ieder jaar verandert het assortiment van de kwekerij. Er komen steeds nieuwe soorten bij die we afgelopen jaren hebben uitgeprobeerd en waarvan we denken dat het een toevoeging van ons assortiment is. Sommige van deze planten staan al een aantal jaar in onze kwekerijtuin en zullen u misschien bekend voorkomen, anderen zijn echt helemaal nieuw. Deze nieuwigheden kunnen altijd op veel belangstelling rekenen en ik stel ze graag aan u voor.